Op dinsdag 2 oktober is de perslancering van het programma van de eerste editie van de World Food Week in Fryslân. Van 17.00u tot 18.00u zullen in het Stadhuis Leeuwarden (Hofplein 38) verschillende presentaties gegeven worden ter aankondiging van het programma van deze feestelijke en belangrijke week.

Programma perslancering

 • Waarom een World Food Week: Wethouder duurzaamheid en voedsel Herwil van Gelder Gemeente Leeuwarden
 • Korte pitches (max 2 minuten) over 6 hoofdprogramma onderdelen van de World Food Week:
  • Lancering Friese voedselbeweging en congres: De échte waarde van ons voedsel: Bregje Hamelynck
  • Wat is een gezonde schoolkantine, wat is gezond eten?: SVH Meester-kok Albert Kooy
  • Impact diner ROC Friese Poort en impact diners in Friese horeca: Gerard Voskuilen, ROC Friese Poort
  • Het bûter, brea en Dutch Cuisine diner: praktijkdocent Klaas van der Veen, Friesland College
  • Festival B: Harmien Haan, medeorganisator
  • #Sipelsop: Wilbert van de Kamp, organisator
 • Afsluiting door Johannes Kramer, gedeputeerde Landbouw provincie Fryslân

Over de World Food Week
Wat schep jij op je bord? Wat eten we eigenlijk? Wat maakt het verschil met wat je eet voor je gezondheid, het klimaat, de bijen en de boer?  Daarover gaat het in de World Food Week in Fryslân van 14 t/m 20 oktober.  Aan de World Food Week doet heel Fryslân mee. Friese restaurants, horeca opleidingen, LF 2028, agrariërs, organisaties, overheden en heel veel burgers. “Eten is cultuur, verbindt, brengt samen en het is belangrijker dan ooit wat we eten. Met onze voedselagenda en met de World Food Week geven we daar invulling aan,” aldus wethouder Herwil van Gelder van gemeente Leeuwarden. “De World Food Week hat syn woartels yn de Lânboudeals, dy’t begjin 2018 ôfsluten binne mei ferskate organisaasjes. Ik bin der grutsk op dat wy as provinsje mei inoar yn dizze wike sjen litte hoe wichtich it is wat wy opskeppe op ús panne om de lânboutransysje oan te fiterjen,” aldus Johannes Kramer, gedeputeerde landbouw van provincie Fryslân.

De World Food Week is een initiatief van Gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Vereniging Circulair Friesland die de week ook financieel mogelijk maken. Samen met bijdragen van gemeente Smallingerland en Gemeente Sùdwest Fryslân. Organisator van de week is Marlise Vroom, aanjager voeding Vereniging Circulair Friesland.

Na afloop is er alle ruimte om de organisatoren en medeorganisatoren (er zijn meerdere aanwezig) te interviewen.

Wil jij aanwezig zijn bij de perslancering? Neem dan contact op met persvoorlichting@leeuwarden.nl

 

 

X