oktober , 2019

16okt18:0021:00Kindermenu 2.0Grand Café Post-Plaza, Leeuwarden

Omschrijving activiteit

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat, kipnuggets of een pannenkoek. Lekker, maar het kan veel gezonder! In de Provincie Drenthe ontstond daarom in 2018 het idee om samen met kinderen en restaurants het Kindermenu 2.0 op de kaart te zetten. Een super goed initiatief dat wij vanuit Jong Leren Eten Friesland ook in Friesland een vervolg wilden geven.

Tijdens de World Food Week werd dit project in Fryslân afgetrapt in Grand Café Post-Plaza. Ze werden het eerste restaurant met een Kindermenu 2.0 op haar kaart. Dit werd samen gedaan in samenwerking met de kinderen! Want die weten tenslotte het beste wat ze lekker vinden.

Leerlingen van OBS Eestroom uit Leeuwarden leerden op een leuke manier over gezond, duurzaam en lekker eten. Samen met o.a. de kok van Post Plaza bedachten, maakten en proeften ze een nieuw, gezond, regionaal en lekker kindermenu.

Op Wereldvoedseldag (16 oktober 2019) vertelden de kinderen aan hun ouders, andere genodigden en gasten van het hotel wat ze hadden gemaakt en waarom. Daarna genoten ze samen van het kindermenu 2.0. Ook gasten van het Grand Cafe kregen op die avond dit menu geserveerd wat vanaf 16 oktober ook als kindermenu op hun kaart blijft staan. De avond stimuleerde ook andere restaurants om aan te sluiten. Ons doel is dat uiteindelijk eind 2021, in alle Friese gemeenten, een restaurant een Kindermenu 2.0 op de kaart heeft staan! Zodat je overal gezond, regionaal en lekker uit eten kunt met je kinderen!

https://www.jonglereneten.nl/provincie/friesland

Wanneer?

16 oktober, 18:00 - 16 oktober, 21:00

Locatie

Grand Café Post-Plaza

Tweebaksmarkt 25-27
Leeuwarden

X