oktober , 2019
16okt10:0018:00Symposium: Wat is een gezonde schoolkantine?NHL Stenden, Leeuwarden
Omschrijving activiteit
Gezonde voeding en ‘goed’ eten, een belangrijk hedendaags thema, maar wat is nu echt gezond? Hoe gaan we verantwoordelijk om met eten, zodat we dagelijks bewust kunnen genieten van eten
Omschrijving activiteit
Gezonde voeding en ‘goed’ eten, een belangrijk hedendaags thema, maar wat is nu echt gezond? Hoe gaan we verantwoordelijk om met eten, zodat we dagelijks bewust kunnen genieten van eten dat het verschil maakt voor je gezondheid, het klimaat en de bijen en de boeren?
Op 16 oktober 2019 vond het Symposium ‘Wat is een gezonde schoolkantine?’ plaats, tijdens de World Food Week in Fryslân, aan de NHL Stenden hogeschool. Tijdens dit symposium werd de vraag ‘Wat is een gezonde schoolkantine?’ gesteld aan de beste voedingswetenschappers van Nederland. Zij gaven vanuit verschillende invalshoeken en disciplines inzicht en antwoord op deze vraag.
Albert Kooy (Stenden Hotel/ Dutch Cuisine) sprak, na alles wat we gehoord hebben die dag, de ambitie uit om als NHL Stenden uit te groeien tot de beste schoolkantine van Nederland.
NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Rengerslaan 8–10
8917 DD Leeuwarden
voor contact: info@stendenmeetingu.nl
Programma Symposium “Wat is een gezonde schoolkantine?”
Lobby Stenden Hotel
10.00 Ontvangst/inschrijving
10.30 Opening – Ged. provincie Fryslân, Douwe Hoogland – Niels van Felius & Albert Kooy
10.45 Prof. dr. Jaap Seidel – Prof. Voeding & Gezondheid, VUAmsterdam
11.30 Rob Baan – CEO, Tuinder en eigenaar van Koppert Cress. Oprichter Voeding Leeft
12.15 Lilou van Lieshout MSc – Greendish over een stoplicht systeem in de kantine
Centrale hal
13.00 Walkinglunch
14.00 Dr. Peter Voshol – Onderzoeker voeding & gezondheid, Louis Bolk instituut
14.45 Dr. Y.W.J. (Yvo) Sijpkens – Arts, internist, HMC, Haaglanden Medisch Centrum Voeding en chronische ziekten
15.30 Dr. Remko Kuipers – Arts/Apotheker/onderzoeker en auteur van het Oerdieet
16.15 Dr. Peter Klosse – Academie voor Gastronomie, prof. Gastronomy, Hogeschool Zuyd/Hotelmanagement
17.00 Afsluiting – Albert Kooy, SVH Meesterkok, F&B Director Stenden Hotel, oprichter Dutch Cuisine
17:30 Borrel en na discussie
Dit symposium werd georganiseerd door Stenden Hotel, Stenden Hotel Management School en NHL Stenden.
Wanneer?
16 oktober, 10:00 - 16 oktober, 18:00
Locatie
Auditorium NHL Stenden, Rengerslaan 8, Leeuwarden