oktober , 2019

15okt14:0016:00De gekste mythen en weetjes over biologisch eten en drinkenEen culinaire rondleiding door Biomarkt Bio bij Jansen, Leeuwarden

Omschrijving activiteit

Foodfacts, fabeltjes, mythen en weetjes over eten. Je ziet en hoort ze vaak dagelijks om je heen. Toch schuilt er vaak achter zo’n leuk verhaal een kern van waarheid achter de weetjes over eten, hoe gek ze soms ook klinken. Want wist jij bijvoorbeeld dat de naam van de overheerlijke avocado is afgeleid van de mannelijke testikel?

Van hamburgers tot hagelslag, van kaas tot ketchup, van patat tot pizza: alle gerechten, dranken en ingrediënten die Bio bij Jansen verkoopt hebben hun eigen verhaal. Zo komt de hamburger niet uit het Wilde Westen maar uit het Verre Oosten, was cola ooit een medicijn tegen hoofdpijn, en kauwden ze op boomschors toen kauwgum nog niet bestond. Daarom organiseerde Buistbelevingsprojecten samen met Bio bij Jansen op dinsdagmiddag 15 oktober een culinaire rondleiding door de Biomarkt aan de Verlengde Schrans 14 in Leeuwarden.

Bij deze rondleiding stonden gekke mythen en weetjes over eten en drinken centraal. Tijdens de culinaire rondleiding kwamen al dit soort etenswaardigheden, en nog veel meer aan bod. Over de vork, die ooit verboden was, over chips, die door een blunder zijn ontstaan, over vreemde diëten, exotische gerechten, en over die rare graaf naar wie wij onze sandwich hebben genoemd. De culinaire rondleiding werd geleid door historicus en verhalenverteller Girbe Buist uit Zwolle. Na afloop kon je jouw opgedane kennis van mythen en weetjes over eten en drinken testen via een quiz.

Foto: © Henk Boudewijns

Wanneer?

15 oktober, 14:00 - 15 oktober, 16:00

Locatie

Biomarkt Bio bij Jansen

Verlengde Schrans 14, Leeuwarden

X