oktober , 2019

Dit is een terugkerende activiteit

16okt00:0023:59Supermarkt Speurneuzen SafariStichting Kind en Voeding, diverse supermarkten in heel Fryslân (voor schoolklassen)

Omschrijving activiteit

Kinderen en (groot)ouders bewust maken van pure en natuurlijke voeding voor een goede gezondheid, dat is het doel van de Stichting Kind & Voeding. Door een vrolijke én educatieve speurtocht door een supermarkt ontdekken kinderen wat er op de etiketten staat en wat gezondere en verantwoorde keuzes zijn. In het kader van de World Food Week was de Stichting Kind en Voeding op zoek naar twee scholen die in deze actieweek op “Super Speurneuzen Safari” wilden!

Na ontvangst in de supermarkt door een voorlichter van de Stichting Kind & Voeding gingen de kinderen in kleine groepjes op speurtocht. Door middel van vragen en opdrachten leren de kinderen om de etiketten te lezen waardoor ze bewust worden van suikers, E-nummers, verzadigde vetten en de effecten ervan op hun gezondheid. Na afloop kregen ze een heus certificaat voor hun super speurneus!

Schoolklassen van groep 5 t/m 8 konden zich melden voor een Supermarkt Speurneuzen Safari voor een supermarkt in hun regio op 16 of 17 oktober a.s. of voor een datum op een ander moment in het schooljaar. De kosten voor de Safari bedragen 150 euro per schoolklas, (excl. reiskosten).

De Supermarkt Speurneuzen Safari is een van de workshops die Stichting Kind en Voeding biedt. Kijk op www.kind-en-voeding.nl voor het complete aanbod. Neemt u voor reserveringen en/of vragen contact op met onze regiocoördinator voor Fryslân, Erica Krikke.

Wanneer?

16 oktober, 00:00 - 16 oktober, 23:59

Locatie

Diverse supermarkten in Fryslân

Organisatie

Stichting Kind en Voedinginfo@kind-en-voeding.nlvoorzitter: Anita van der Noord

X