Eten. We kunnen niet zonder. Voedsel is dé brandstof voor ons lichaam en voor velen ook een geluksmomentje. Maar wat ligt er nu eigenlijk op je bord? Waar komen de producten vandaan en hoe wordt het geproduceerd?

 

Tijdens World Food Week in Fryslân (14 tot en met 20 oktober) draait het om bewust genieten van eten dat goed is voor je gezondheid, het klimaat, de bijen en de boeren. Kom meer te weten over gezond eten, duurzaam produceren, Dutch Cuisine en minder voedselverspilling. Werk met nieuwe technieken en recepten tijdens een van de vele kookworkshops, verwen je smaakpapillen met een IMPACT diner en laat zien wat je zelf op je bord hebt liggen.

Gezond eten = lekker eten

Wil je gezonde en heerlijke maaltijden leren koken? Doe dan mee aan de workshop ‘Lekker koken met groente’ door Foodtruck Mama Mascha en laat je inspireren. Je begint met een rondleiding door de tuin waar je ook direct de groente oogst om mee te koken. Verser kan niet! Goedkoper ook niet, want de workshop is helemaal gratis.

Festival B is terug! 

Na een succesvolle eerste editie is Festival B terug in de Lawei in Drachten. Op zondag 20 oktober ontmoet je hier inspirerende producenten, proef je smaakvolle gerechten en doe je mee met de leefstijlcheck. Stel al je vragen over eerlijk en onbewerkt eten tijdens een Q&A met food influencer Rens Kroes. En kom erachter hoe schrijver, wetenschapper en oud-politicus Jan Terlouw over biodiversiteit en bewust eten denkt. 

Sipelsop 

Tien Friese kunstenaars en artiesten brengen in beeld wat we vandaag de dag op ons bord scheppen en creëren op deze manier een tijdscapsule. De kunstinstallatie reist tijdens World Food Week door heel Fryslân. En ook jij kunt je bijdrage leveren! Upload op 14 oktober om precies 18.00 uur een foto van jouw eten via Sipelsop.frl. De ingezonden foto’s worden getoond in verschillende openbare ruimtes door heel Fryslân en in de Sipelsop installatie. 

Benieuwd wat er nog meer te beleven is? In dit artikel ontdek je meer over World Food Week. 

Wil je op de hoogte blijven van de mooie culturele projecten in Fryslân? Houd de website van Leeuwarden-Fryslân 2028 goed in de gaten en volg hen op Facebook, Twitter en Instagram.

X